latinica  ћирилица
10/03/2018 |  12:26 ⇒ 13:37 | Autor: RTRS

Beograd: Uhapšena dva građevinska inspektora sa Novog Beograda

Policija je u nastavku akcije suzbijanja korupcije uhapsila tri osobe, od kojih dva opštinska građevinska inspektora iz opštine Novi Beograd i jednu žensku osobu koja je posredovala u davanju mita, javila je Televizija "Pink".
Policija Republike Srbije (Foto:Sputnik/ Aleksandar Milačić) -
Policija Republike Srbije (Foto:Sputnik/ Aleksandar Milačić)

Oni su uhapšeni zbog primanja i davanja mita kako ne bi spriječili nastavak nelegalne gradnje jednog objekta na Novom Beogradu, a uhapšeni su prilikom primopredaje prve rate od 3.500 evra od traženih 10.000 evra.

Prema istom izvoru, uhapšeni su inspektori Nebojša Јovanović i Marko Šćepanović iz opštine Novi Beograd, kao i Snežana Zec, koja je posredovala u davanju mita i predala novac.

Ona je predala 3.500 evra mita od traženih 10.000 od jednog investitora kako ne bi bila spriječena izgradnja njegovog nelegalnog objekta na teritoriji Novog Beograda.

Osim toga, protiv investitora Radeta Mandića i posrednika Miroslava Ikonića je pokrenuta krivična prijava u redovnom postupku zbog davanja mita.

Iz MUP-a Srbije je saopšteno da su uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje i davanje mita.

Službenici opštine Novi Beograd čiji su inicijali N.Ј. i M.Š. su posredstvom S.Z. i još jednog posrednika, zahtijevali od investitora bespravno sagrađenog objekta 10.000 evra kako bi omogućili nastavak izgradnje.

Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 evra, što je bio dio dogovorene nadoknade.

Osumnjičenima N.Ј., M.Š i S.Z. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Takođe, protiv još dvije osobe su podnesene krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog djela davanje mita.

Izvor: SRNA