latinica  ћирилица
10/03/2018 |  17:17 ⇒ 11/03/2018 | 13:05 | Autor: RTRS

Mustafa Hasanbašić uhapšen u Јablanici

Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je od juče u bjekstvu nakon pokušaja ubistva policijskih službenika u Doboju, uhapšen je danas u mjestu Јablanica na području opštine Maglaj, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Doboj.
Čaire, kod Doboja - Foto: RTRS
Čaire, kod DobojaFoto: RTRS

Hasanbašića su u 16.15 časova uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja juče su u dobojskom naselju Miljkovac otvorili vatru na pripadnike policije. Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna dvojice Tešanjaca sa dobojskim policajcima.

Tom prilikom jedan policajac teško je povrijeđen, a drugi lakše. Policajci su ipak uspjeli da savladaju Ćosovića, koji je, takođe, zadobio povrede, dok je Hasanbašić uspio da pobjegne i od tada se za njim tragalo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su na Ozrenu pronašli napušteni automobil "škoda oktavija" koji je prilikom bjekstva koristio Hasanbašić.

Ćosović se nalazi na liječenju u dobojskoj bolnici, odakle je jutros pokušao da pobjegdne skokom sa trećeg sprata bolničke sobe, ali ga je policija u tome spriječila.

Mustafa Hasanbašić je lice sa potjernice osuđen za ubistvo Italijana Đuzepea Sidu u Cirihu 2000. godine.

Nakon obnavljanja procesa pred Vrhovnim sudom Federacije BiH izrečena mu je zatvorska kazna od osam godina zatvora.

Hasanbašić je uspio pobjeći prije izricanja kazne iz obnovljenog postupka, a u Kazneno-popravnom zavodu Zenica odslužio je dvije godine kazne.

On će biti isporučen na dalje postupanje Upravi za organizovani i teški kriminalitet i policijskim službenicima Policijske uprave Doboj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvor: SRNA