latinica  ћирилица
12/03/2018 |  12:24 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Beograd- Ubio jednu osobu, dvije ranio nakon što je dobio otkaz

U Ruzveltovoj ulici u centru Beograda dogodila se pucnjava. Bivši radnik upao je u firmu, nakon otkaza, i počeo da puca. Јedna osoba je stradala, dvije povrijeđene.
Beograd- policija (Foto: Tanjug, Dimitrije Goll) - Foto: TANЈUG
Beograd- policija (Foto: Tanjug, Dimitrije Goll)Foto: TANЈUG

MUP je saopštio da je u prostorijama firme u Ruzveltovoj ulici u Beogradu danas oko 11 časova bivši radnik N. S. (1987) ispalio više projektila iz pištolja prema dvojici radnika, dok je treći skočio kroz prozor. Јedan od dvojice ranjenih radnika je preminuo od zadobijenih povreda u Urgentnom centru.

N. S. je nakon pucnjave pobjegao iz firme i pronađen je sa teškim tjelesnim povredama u svom stanu na Zvezdari, u koji je policija stigla zbog prijave da je izbio požar. Mediji prenose da je on u svom stanu kasnije pokušao da se raznese bombom.

Iz Uprave policije, desetak minuta nakon pucnjave, policiji je prijavljen požar na Zvezdari, gdje je iz zapaljenog stana izvučen N. S. sa teškim tjelesnim povredama.

Njegovo stanje nije poznato, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u Skupštini Srbije u toku rasprave o amandmanima naveo da je počinitelj izvršio samoubistvo, međutim to nije potvrđeno.

"Dogodio se jedan incident sa teškim posljedicama, gdje je jedno lice, koje je očigledno bilo radnik ili bivši zaposleni te firme, ušlo u firmu, izvršilo teško krivično djelo, zatim otišlo kući i izvršilo samoubistvo", rekao je on.

U pitanju je firma Privredni savjetnik Informacione tehnologije.

Navodi se i da je on dobio otkaz u četvrtak, nakon čega je došao u bivšu firmu i počeo da puca.

Izvor: Tanjug