latinica  ћирилица
12/03/2018 |  16:17 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Doboj: Nezadovoljne vlasnice protiv postavljanja tezgi na pijaci (VIDEO)

Nekoliko vlasnika poslovnih prostora na dobojskoj zelenoj pijaci nezadovoljni su zbog postavljanja novih tezgi ispred njihovih radnji. Prodavci tvrde da im to ugrožava posao, dok nadležni tvrde da je to u skladu sa novim regulacionim planom.
Doboj, pijaca - Foto: RTRS
Doboj, pijacaFoto: RTRS

Vlasnice poslovnih prostora digle su glas protiv namjere da se ispred njihovih poslovnih prostora postave tezge. Tvrde da su zagrađeni i da će im nove tezge ometati poslovanje.

- Ostavljaju samo jedan metar za prolaz, upitno je da li se uopšte tako može ući u pijacu. Јa sam reagovala, jutros sam bila u republičkoj i opštinskoj građevinskoj inspekciji, rekli su da će sutra reagovati - kaže Svjetlana Nikolić, vlasnica poslovnog prostora.

Slavica Mitić Božanović, takođe jedna od vlasnica, kaže da postavljanje objekta ispred postojeće radnje u praksi znači da ta radnja više i ne postoji ili da može poslužiti isključivo kao magacin.

Ako bude trebalo, kažu, pravdu će tražiti i na sudu. U KP Progres, koje upravlja pijacom, kažu da su tražili izmjenu regulacinog plana radi unapređenja poslovanja.

- Cilj je bio da svi budu u jednom krugu, da postoji prilazni put i da se napravi parking za kupce - kaže  Mladen Vulić iz ovog preduzeća.

Podrška nezadovoljnim stiže samo od rijetkih, jer se ostali vlasnici ili zakupci tezgi na zelenoj pijaci ne bune.

- Ovim guše pijacu totalno i to mi se ne sviđa. Normalno stao sam uz njih, zato što je ovo apsurdno - kaže Branko Stranatić.

Izmjenu regulacionog plana pijace podržali su odbornici u Skupštini grda, pa ih nezadovljne vlasnice poslovnih prostora pozivaju da dođu na pijacu i vide za šta su glasali.