latinica  ћирилица
12/03/2018 |  16:43 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvoren Dnevni centar za djecu zatečenu u prosjačenju i skitnji (VIDEO)

U Banjaluci je otvoren Dnevni centar za djecu i maloljetnike zatečene u prosjačenju i skitnji. Djeci će osim hrane, gardarobe i potrepština za ličnu higijenu, biti pružena i podrška u školovanju.
Banjaluka, otvoren dnevni centar - Foto: RTRS
Banjaluka, otvoren dnevni centarFoto: RTRS

Na dobrovoljnoj bazi djeca i maloljetnici, svakim radnim danom od devet do 17 časova mogu dolaziti u prostorije dnevnog centra. Članovi udruženja Nova generacija pružiće im pomoć u učenju i rješavanju svih problema sa kojima se susreću.

- Ko kod ima problem sa djecom, neka ih dovede u Centar, jer im ovdje ukazuju na pravi put i vaspitanje, a u to sam se i sama uvjerila - kaže Mirjana Šorda, majka djece korisnika Centra.

Јadranka Јanković, direktor Udruženja Nova generacija, kaže da osoblje Centra čine psiholozi, socijalni radnici, koordinatori projekta, implementatori aktivnosti i defektolog.

Grad Banjaluka obezbijedio je prostor i sufinansirano obnovu prostorija. Pomoć je pružila i organizacija Sačuvajmo djecu.

- Naša je obaveza da pružimo pomoć djeci koja su ugrožena i zapostavljena ili na bilo koji drugi način ometena u normalnom rastu i razvoju - naglasio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je najavio da će do kraja maja biti završen još jedan objekat dnevnog centra za djecu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju.