latinica  ћирилица
13/03/2018 |  08:17 ⇒ 15:43 | Autor: RTRS

Sakramento poražen, 19 poena Bogdanovića (VIDEO)

Kingsi zamalo iznenadili Oklahomu u utakmici poslije koje su njihovi navijači ostali zadovoljni uprkos porazu 106:101. Bogdan Bogdanović sa 19 poena, osam skokova i nekoliko dobrih odbrana prva zvijezda tima iz glavnog grada Kalifornije. Velika trojka Tandera podijelila lovorike: Po 21 poen Pola DŽordža i Karmela Entonija, novi tripl-dabl za Rasela Vestbruka, 99. u karijeri.
Bogdan Bogdanović - Foto: B92
Bogdan BogdanovićFoto: B92

Dva slobodna bacanja Korija Bruera na samom kraju utakmice bili su posljednja šansa Kingsa da dođu do pobjede protiv Oklahoma Sitija, ali je veteran u redovima Tandera mirno ubacio oba penala i stavio tačku na odličnu utakmicu u "Česapik enerdži areni".

Oklahoma je meč dobila rezultatom 106:101, a posljednje poene za Sakramento, 23 sekunde pre kraja, postigao je Bogdanović sa linije penala, posle kojih su Kingsi prišli na tri poena razlike.

Srpski reprezentativac odigrao je sjajnu partiju i sa 19 poena bio najbolji strijelac tima, dok je sa osam skokova pomjerio rekord karijere u NBA ligi. Za 29 minuta, iz sedam pokušaja ubacio je tri trojke, a poštovanje protivnika zaradio je kada je ramenom odbio snažnog Stivena Adamsa i dobio dodatno slobodno bacanje.

Odmah poslije meča, navijači Kingsa nisu bili nezadovoljni, prije svega jer se njihova ekipa oporavila od lošeg izdanja protiv Nikole Јokića i Denver Nagetsa, dok je Bogdanović pokupio silne hvale po društvenim mrežama.

Ipak, Oklahoma se pokazala kao snažnija ekipa u kojoj su slavu za pobjedu na ravne časti podijelila tri glavna igrača: Rasel Vestbruk sa novim tripl-dablom, te Melo i Pol DŽordž sa po 21 poenom.

Za Kingse, dobar je bio Geret Templ sa 15 poena.

Hjuston slavio u teksaškom derbiju, pobjede Milvokija i Portlanda.

Rezultati:

Hjuston - San Antonio 109:93
Memfis - Milvoki 103:121
Oklahoma - Sakramento 106:101
Portland - Majami 115:99

Izvor: RTS