latinica  ћирилица
13/03/2018 |  18:22 | Autor: RTRS

Siti: Nemamo šanse da dovedemo Mesija

Sportski direktor Mančester sitija Feran Sorijano izjavio da su šanse za dovođenje Lionela Mesija u taj klub, uprkos finansijskoj moći, ravne nuli.
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com) -
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com)

"Nemamo šanse za dovođenje Mesija, poznajem njega i njegovu porodicu vrlo dobro i zadovoljni su životom u Barseloni, gdje će Leo sigurno i ostati. Sigurno da je on najbolji fudbaler u istoriji tog sporta, ali moraćemo da nastavimo naš put bez njega", izjavio je Sorijano.

Sorijano je u periodu od 2003. do 2008 godine bio zamjenik finansijskog direktora "Blaugrane", gdje je upoznao, a potom i nastavio svoj put sa Pepom Gvardiolom.

 "Pepova glavna karakteristika je ogroman rad, mnogi misle da je on genije, ali on zapravo samo radi više od ostalih. Zna da je fudbal veoma okrutna igra i da ukoliko se opustite, možete da primite veliki broj golova", dodao je on.

"Ključ uspjeha nekog kluba je strpljenje. Klubovi koji konstantno pobjeđuju nisu oni koji mijenjaju trenera svaka dva mjeseca ili godinu dana. Trener mora da ima dugoročni plan, ali i snage i hrabrosti da donese ispravne odluke, čak i kada se one ne poklapaju sa željama navijača", rekao je sportski direktor Sitija.

Izvor: Agencije