latinica  ћирилица
13/03/2018 |  19:44 ⇒ 21:50 | Autor: RTRS

Beograd: Dačić podsjetio Ves Mičela na stavove Vudrou Vilsona o Srbiji i Kosovu

Visoki američki zvaničnik Ves Mičel doputovao je večeras u Beograd, gdje se sastao sa ministrom spoljnih poslova, Ivicom Dačićem.
Dačić i Mičel - Foto: RTS
Dačić i MičelFoto: RTS

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, razmatrane su teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka briselskog dijaloga.

“Sjedinjene Američke Države Republiku Srbiju posmatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ukazao je da Srbija cijeni podršku SAD i izrazio ije nteres da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obilježava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Bijeloj kući”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pomoćnik državnog sekretara Mičel ukazao je da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru briselskog dijaloga.

“U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumjevanja, Dačić je pomoćniku državnog sekretara Stejt Departmenta Vesu Mičelu uručio izjavu američkog predsjednika Vudrou Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom „Slavimo Kosovo kao Dan časti“ iz Njujork tajmsa od 19. juna 1918. godine”, zaključuje se u saopštenju MIP - a Srbije.

Izvor: RTS