latinica  ћирилица
14/03/2018 |  11:40 ⇒ 18:15 | Autor: SRNA

Lazanski: Mektić se uključuje u opštu antirusku histeriju

Politički analitičar Miroslav Lazanski smatra da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavama o ruskom motociklističkom klubu "Noćni vukovi" skreće pažnju sa stvarnih bezbjednosnih prijetnji radikalnog islama u BiH.
Miroslav Lazanski - Foto: RTRS
Miroslav LazanskiFoto: RTRS

Lazanski je ocijenio da je takva izjava data po nalogu i da se Mektić na taj način uključuje u jednu opštu "antirusku histeriju".

On je u izjavi Srni rekao da Mektić svojim izjavama uveseljava širu javnost i srozava svoj kredibilitet, dodajući da bi morao malo da razmisli da li mu to treba.

"Po čijem nalogu on daje takve izjave? Pa i on sam je svestan, verovatno, noću kada legne da to tako ne sme da izjavljuje. To nije dobro ni za njega. Uključuje se u antirusku histeriju i postaje etablirani rusofob. Kako misli dalje da nastavi karijeru. Јedino da ga guraju stranci i zapadne ambasade", rekao je Lazanski.

Lazanski je naglasio da "Noćni vukovi" kao motociklističko udruženje pravoslavne provinijencije mogu da ulaze u Poljsku, Njemačku, Austriju, Češku, a da su odjednom, prema Mektiću, prijetnja na Balkanu, odnosno u Republici Srpskoj.

"Stvarno, neverovatno, među svim bezbjednosnim prijetnjama koje imate u BiH. Mislim da su nedavno dvojica džihadista iz BiH ubijena u Siriji. U BiH se vraćaju džihadisti i postaju `spavači`, a vi se bavite `vukovima`, onda što bi rekli - na zdravlje vam bilo", rekao je Lazanski.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je ranije da mladi Srbi prolaze vojne obuke u kampovima Rusije, kao i da se vjeruje da grupe, kao što su "Noćni vukovi", koji će iduće sedmice posjetiti Srpsku u sklopu "balkanske turneje", angažovale tamošnje vlasti da bi propagirale netoleranciju prema nesrbima ili umjerenim Srbima uoči oktobarskih izbora.