latinica  ћирилица
14/03/2018 |  13:11 | Autor: SRNA

U avgustu tender za gradnju prekograničnog mosta u Gradišci

Članovi Radne grupe za pripremu tenderskog dokumenta za nabavku izvođača radova za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci saglasili su se da bi sve aktivnosti trebalo okončati do kraja jula i istovremeno raditi na usaglašavanju i izradi tenderskih dokumenata za javne nabavke, kako bi se početkom avgusta eventualno pokrenula procedura javnih nabavki.
Most na Savi kod Gradiške - Foto: ilustracija
Most na Savi kod GradiškeFoto: ilustracija

Tokom sastanka koji je održan juče u Sarajevu, članovi Radne grupe informisani su o dinamici ispunjenosti uslova za pribavljanje građevinske dozvole, formiranje komisija za javne nabavke izvođača radova i usluga nadzora nad radovima za izgradnju izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci.

Za oba postupka javne nabavke predviđeno je formiranje dvije zajedničke komisije za javne nabavke koje će činiti predstavnici hrvatske i BiH, s tim da će nabavku izvođača radova voditi Hrvatska, a nabavku usluga nadzora nad radovima BiH, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Naredni sastanak Radne grupe trebalo bi da bude održan krajem aprila u Zagrebu.

Predstavnici Republike Srpske, BiH i Evropske investicione banke /EIB/ potpisali su juče u Banjaluci sporazum o investicionom grantu za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci od 6,8 miliona evra.