latinica  ћирилица
14/03/2018 |  14:25 ⇒ 18:15 | Autor: SRNA

Đokić: Narod će 7. oktobra da kaže šta misli

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas u Beogradu da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić otišao daleko u sferu politike i izašao iz okvira njegovog neposrednog posla, te poručio da će najbolji odgovor na sve te priče biti dat na izborima 7. oktobra.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

"Tada će narod reći svoje šta misli o ovoj politici i onoga koji ovu politiku kritikuje", rekao je Đokić Srni povodom Mektićevih navoda da vlasti Srpske kreiraju nesiguran ambijent za druge, a da se mladi iz Srpske vojno obučavaju u kampovima Rusije.

On je ocijenio da su izjave koje Mektić daje već duže vrijeme veoma proizvoljne i naglasio da bi za Mektića bilo bolje da se bavi problemima i FBiH, ako već hoće da govori kao ministar bezbjednosti BiH.

"Otišao je daleko u sferu politike i izašao iz okvira onog što je njegov neposredan posao. Vjerovatno je on preuzeo takvu ulogu ili ga neko drugi savjetuje. Takve uloge su štetne za Republiku Srpsku, ali će najbolji odraz sve te priče i njegove i druge biti 7. oktobra", zaključio je Đokić.

Mektić je optužio lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora. Mektić je naglasio da politika u Srpskoj trguje strahom, te da je povećan osjećaj nesigurnosti.