latinica  ћирилица
14/03/2018 |  14:42 | Autor: RTRS

Klokić: Podrška udruženju mladih ekonomista

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić danas je u razgovoru sa predstavnicima Udruženja mladih ekonomista /Umek/ izrazio zadovoljstvo što ovo udruženje radi na afirmaciji mladih preduzetnika, te ponudio institucionalnu podršku Ministarstva u realizaciji budućih aktivnosti.
Klokić, sastanak - Foto: RTRS
Klokić, sastanakFoto: RTRS

"Na sastanku je razgovarano o saradnji sa nadležnim državnim organima, stručnim, privrednim i obrazovnim institucijama koja je na zavidnom nivou, kao i o mogućnosti da kroz timove udruženja formirane po različitim oblastima ekonomije, mladi aktivno učestvuju u istraživanju i razmatranju aktuelnih ekonomskih pitanja sa kojima se naša privreda susreće", saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Klokić je rekao da Umek čine mladi ljudi koji su pokretačka snaga razvoja Republike Srpske i kojima se treba ponuditi motivacija za preuzimanje odgovornosti.

"Ministarstvo će mladim ekonomistima staviti na raspolaganje međunarodne kontakte preko postojećih predstavništava s ciljem prenošenja primjera dobre prakse, razvoja preduzetništva i realizacije poslovnih ideja", istakao je Klokić.

Članovi Udruženja predstavili su ministru Klokiću svoje aktivnosti, posebno ističući konferenciju "Zaposli se - Pokreni svoj biznis", koja je organizovana u oktobru prošle godine i na kojoj je učestvovalo oko 300 mladih.