latinica  ћирилица
14/03/2018 |  15:16 ⇒ 18:57 | Autor: RTRS

Vlada Srpske odobrila 200.000 maraka za uređenje zvorničke bolnice (VIDEO)

Smjene, protesti i međusobne optužbe obilježile su kraj prošle godine u zvorničkoj bolnici.
Bolnica u Zvorniku - Foto: RTRS
Bolnica u ZvornikuFoto: RTRS

Dolaskom nove uprave situacija u ovoj ustanovi se popravila, ali i kvalitet usluga. Vlada Srpske odobrila je 200.000 maraka za uređenje zvorničke bolnice.

Zahvaljujući pomoći Vlade Srpske biće realizovan projekat uređenja unutrašnjosti zvorničke bolnice, što će doprinijeti ugodnijem boravku, te boljim uslovima za rad.

"Predviđena je zamjena kompletne unutrašnje stolarije, zamjena svih podova, takođe i krečenje i saniranje postojećih zidova. Želio bih da se zahvalim Vladi Republike Srpske koja je ovih dana doznačila Bolnici 200.000 maraka", istakao je Ivan Popović, v.d. direktor ЈZU Bolnica Zvornik.

Uređenje bolnice počeće nakon sprovođenja tendera. Ono što pacijente u ovom trenutku još više raduje, jeste da su liste čekanja smanjene.

"Zatekao sam veliki problem sa listama čekanja, gdje su pacijenti za jedan ergotest ili ultrazvuk srca, čekali i do godinu dana. Sada je stanje takvo da pacijenti čekaju dva do tri mjeseca. Ultrazvuk u RTG kabinetu čekao se negdje do četiri mjeseca, sada je to čekanje svedeno do mjesec dana", istakao je Popović.

Branko Ilić, predsjednik Sindikata ЈZU Bolnica Zvornik navodi da što se tiče rada novog direktora, misli da je počeo raditi kvalitetno.

"Plate su redovne, doprinosi se redovno isplaćuju. Što se tiče putnih troškova, sad to ide redovno za platom. Radnici su zadovoljni", rekao je Ilić.

Zahvaljujući resornom ministarstvu i Svjetskoj banci prošle godine rekonstruisana je spoljašnja stolarija, uređena fasada i zamijenjen krov.