latinica  ћирилица
14/03/2018 |  18:24 | Autor: SRNA

Vlada Srpske uložila 30 miliona KM u izgradnju i opremanje tri studentska doma

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske posvećeno je stvaranju kvalitetnih uslova za smještaj svih studenata, a u proteklom periodu Vlada je uložila 30 miliona KM u izgradnju i opremanje tri studentska doma u Banjaluci, Foči i na Palama i obezbijedila smještaj za 1.200 studenata, rečeno je danas Srni u ovom ministarstvu.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

- Otvoreni smo za razgovor sa studentima i do sada smo uvijek zajedno tražili rješenja za sva pitanja koja se odnose na uslove studiranja i smještaj studenata u Republici Srpskoj - ističu u Ministarstvu.

U Ministarstvu prosvjete navode da je u toku procedura za izbor najpovoljnijeg ponuđača za obnovu paviljona jedan i dva Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, za šta je obezbijeđeno 2.700.000 KM bez PDV-a.

Ministarstvo prosvjete i kulture sufinansira ishranu i smještaj studenata u studentskim domovima da bi bio obezbijeđen smještaj studenata pod povoljnijim uslovima.

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske zatražili su hitan sastanak sa predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović i nadležnim ministrima, da bi se, kako navode, došlo do konačnog rješenja u vezi sa izgradnjom novih studentskih domova u Istočnom Novom Sarajevu.