latinica  ћирилица
14/03/2018 |  18:31 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Otkriveno: Likovi iz "Igre prestola" umiraće jedan po jedan

Milioni obožavalaca širom svijeta sa velikim nestrpljenjem očekuju finalnu sezonu megapopularne serije "Igra prestola".
"Igra prestola" (Foto:nme.com) -
"Igra prestola" (Foto:nme.com)

Armija znatiželjnika svakodnevno spekuliše šta će se dešavati u ovoj seriji, tj. kakvu su sudbinu scenaristi namijenili glavnim likovima u finalu krvave borbe za presto, a na to se oglasila potpredsjednica mreže HBO otkrivajući da će junaci serije do njenog raspleta umirati jedan po jedan.

Već mjesecima se snimaju nove epizode osme sezone "Igre prestola", ali glumci nisu mnogo otkrivali šta se dešava, osim da će radnja biti veoma napeta, što je i bilo očekivano. Dileme je raspršila potpredsjednica HBO mreže Frančeska Orsi na nedavnoj konferenciji u Јerusalimu.

- Likovi koji su ostali živi umiraće jedan po jedan u predstojećoj sezoni serije - prokomentarisala je Orsi.

Smrt vodećih likova potresle su i glavne protagoniste koji su posljednje dijelove scenarija serije čitali u suzama.

- Niko od glumaca nije ranije pročitao scenario, a jedan po jedan počeli su padati na zadnjim stranicama. Svi su zaplakali na dijelovima u kojima njihovi likovi umiru. Ipak, na kraju čitanja, neprestano su aplaudirali 15 minuta - otkrila je ona.

Snimanje osme sezone "Igre prestola" počelo je u oktobru prošle godine. Reditelji Dejvid Benif i Den Vajs ranije su govorili da planiraju godinu i po dana da snimaju finalnu sezonu. Prve epizode osme sezone počeće se prikazivati iduće godine.