latinica  ћирилица
20/03/2018 |  11:53 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

Zdravstvo Brčko Distrikta dobija šest sanitetskih vozila (VIDEO)

Zdravstvo Brčko Distrikta, ove godine dobija šest sanitetskih vozila, za koja su sredstava obezbijeđena budžetom Vlade Distrikta.

Već su nabavljena dva savremena vozila, opremljena za pružanje svih vrsta hitne pomoći. Ukupna vrijednost prve nabavke je 300.000 maraka, dok je za nabavku četiri preostala vozila niže klase, obezbijeđeno još 300.000 maraka.

Za pružanje usluge hitne pomoći, brčanski zdravstveni radnici do sada su zbog zastarjelosti opreme, često dolazili u nezgodnu situaciju, posebno pacijetni. Tome je, nadaju se, došao kraj.

"Konačno sam zadovoljna kako je opremljeno vozilo, uslovi su sada vrlo dobri. Imamo sve što je potrebno za transport novorođenčeta", rekla je Nada Elez, doktorica pedijatar Opšte bolnice Brčko.

Zdravstveni centar Distrikta Brčko već je nabavio dva sanitetstka vozila. Sa još preostala dva koja imaju specijalnu opremu, brčanski ljekari kažu, usluga hitne pomoći biće kompletirana.

"To je dovljno da organizujemo santitetski transprot na kvalitetan način. Ovo su specijalna vozila, koja i prostorno i opremom omogućvaju da se pacijentu pruža sva potrebna pomoć", navodi Dušan Stokić, direktor Opšte bolnice Brčko. 

Sabrina Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo Brčko Distrikta navodi da oni žele da na jedan afirmativan način skrenu pažnju građanima.

"O njima zaista vodimo računa. Želimo da im pružimo jedan kvalitet, jednu sigurnost i dostupnost usluge, koja zaista mora biti na puno višem nivou, nego što je trenutno sada", ocjenjuje Čandićeva.

U ovoj godini za Opštu bolnicu Brčko, planirana je izgradnja novog trafoa, kako bi imala što sigurnije napajanje električnom energijom, zatim ugradnja lifta, rekonostrukcija ginekologije i nabavka nove medicnske opreme.