latinica  ћирилица
11/04/2018 |  08:40 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

U Tesliću uhapšeno nekoliko lica zbog više krivičnih djela (FOTO)

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Republike Srpske i Policijske uprave Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela protiv službene dužnosti, privrede i platnog prometa i pravnog saobraćaja. Policijski službenici, nezvanično saznajemo, već su lišili slobode nekoliko lica iz opštinske i republičke administracije sa područja Teslića.

Nakon saslušanja lica lišenih slobode, postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Doboj biće dostavljen izvještaj zbog krivičnih djela koja se tim licima stavljaju na teret, kao i protiv privrednog društva "NV Trejd" d.o.o. Teslić koje je u svojstvu povezanog pravnog lica sa privrednim društvom "Promtes" a,d. Teslić počinio krivična djela, saznajemo nezvanično.

Za ova krivična djela se tereti devet lica, nad kojima je u toku kriminalistička obrada.

Teslić - hapšenje (Foto: RTRS)

Nezvanično, riječ je o Milovanu Stankoviću, Јovi Petroviću, Slobodanu Đurkoviću, Marijanu Saviću, Boži Cvijanoviću, Radmili Đurić, Nikoli Perišiću, Radojici Todiću i Radislavu Đuriću.

Teslić - hapšenje (Foto: RTRS)

Podsjećamo, Kriminalistička policija MUP-a Srpske u decembru je izuzela dokumentaciju i saslušava službenike RUGIP-a u Tesliću zbog sumnje da su oštetili opštinski budžet i protivpravno pribavili oko 3,6 miliona mraka preduzeću "Promtes" iz Teslića.

Sumnja se da su pojedinci iz RUGIP –a i opštine falsifikovali dokumentaciju, koja je poslužila Promtesu da dobije presudu protiv opštine Teslić, višemilionske vrijednosti.