latinica  ћирилица
12/04/2018 |  18:09 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Dodik: Modriča strateški važna za Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Vlada Srpske podržati realizaciju infrastrukturnih projekata u Modriči, strateški važnoj opštini za Srpsku.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"Vlada Republike Srpske u Modriči finansira izgradnju 22 stana, čime će biti riješen veliki problem raseljenih lica smještenih u kolektivnom centru u Modriči", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Modriča.

Dodik je naveo da je na sastanku sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima bilo riječi o privatizaciji preduzeća "Vodovod" i obavezi da ovaj problem bude riješen.

On je rekao da je podržao aktivnosti u vezi sa nastavkom izgradnje raskrsnica sa kružnim tokom u gradu, te rješavanje infrastrukturnih problema u novim naseljima, ali i drugim mjesnim zajednicama u Modriči.

Dodik je podsjetio da su u Modriči od 2014. godine riješeni gotovo svi problemi kada je riječ o zaštiti od velikih voda, od kojih je opština imala veliku štetu.

"Sredstvima Fonda solidarnosti Republike Srpske i lokalne uprave su, ubrzo nakon poplava, osposobljene sve javne funkcije", naveo je Dodik.

On je ocijenio da je Republika Srpska uspješno branjena i ove godine od visokog nivoa rijeke Save koje su dolazile iz Hrvatske.

"Imali smo neke konkretne probleme u Kozarskoj Dubici, ali svakako ne kao one 2014. godine", rekao je Dodik.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić izrazio je zadovoljstvo razgovorom sa predsjednikom Republike Srpske i naveo da će u ovoj godini biti realizovani brojni projekti značajni za nova naselja Modriča tri, Modriča četiri, Modriča pet, kao i druga mjesta na području opštine.

Izvor: SRNA