latinica  ћирилица
12/04/2018 |  18:33 | Autor: SRNA

Kovačević: Blizu smo potpisivanja ugovora sa niskotarifnim avio-kompanijama

Direktor Јavnog preduzeća Aerodromi Republike Srpske Duško Kovačević rekao je da je rukovodstvo ove firme blizu potpisivanja ugovora sa inostranim niskotarifnim avio-kompanijama, koje pokazuju želju da imaju letove sa Aerodroma u Banjaluci.
Aerodrom Banjaluka - Foto: Wikipedia
Aerodrom BanjalukaFoto: Wikipedia

Kovačević nije htio da otkriva detalje tih pregovora, dodajući da su oni u toku i da će uraditi sve da se taj posao što prije i uspješno završi kako bi svi građani, a posebno mladi od toga imali korist.

"Menadžment Aerodroma ima snažnu podršku vlasti u pregovorima o ovom poslu, a posebno premijera Srpske Željke Cvijanović. To je bitno kako bismo ovaj posao doveli do kraja i ljudima obezbijedili da jeftinu putuju na brojne destinacije", istakao je Kovačević.

Kovačević je rekao da će dolazak niskotarifnih avio-kompanija donijeti brojne finansijske koristi "Aerodromima Republike Srpske", ali i turizmu, ugostiteljstvu i privredi Srpske.

"Predstavnici kompanija s kojima pregovaramo su zadovoljni našim kapacitetima. Uostalom, ni 'Er Srbija' ne bi letjela sa našeg aerodroma da ne ispunjavamo uslove. Mi ćemo nastaviti uspješnu saradnju sa tom kompanijom, nastojeći da je podignemo na viši nivo", naveo je Kovačević.

On je izrazio zadovoljstvo što pojedine velike turističke agencije već najavljuju da će početi da koriste usluge Aerodroma u Banjaluci.