latinica  ћирилица
13/04/2018 |  12:41 | Autor: SRNA

"Krivci za ubistvo Olivera Ivanovića moraju odgovarati"

Pomoćnik generalnog sekretara za vladavinu prava i bezbjednosne situacije u Departmanu za mirovne operacije UN Aleksandar Zuev poručio je da se moraju pronaći i odgovarati krivci za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića i pripadnika srpske Žandarmerije Stevana Sinđelića.
Oliver Ivanović (Foto: TV K::CN) -
Oliver Ivanović (Foto: TV K::CN)

Zuev se danas u Beogradu sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem i upoznao ga o reformama u okviru UN koje se odnose na oblast bezbjednosti, kao i koracima koje će UN preduzeti u okviru multinacionalnih policijskih operacija.

Stefanović je istakao da brojni problemi potvrđuju da je opšta bezbjednosna situacija na Kosovu i Metohiji vrlo ozbiljna, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

On je ponovio dosadašnje stavove Srbije o potrebi kontinuiranog prisustva misije Unmika na terenu, koja u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN ima zadatak da se stara o vladavini prava i bezbjednosti na području Kosova i Metohije.

Teme razgovora bile su, između ostalog, i Interpolove potjernice koje je Srbija raspisala za licima zbog ratnih zločina, pružanje utočišta raznim bjeguncima od zakona na Kosovu i Metohiji i konstantno rastući problem krijumčarenja narkotika.

Stefanović je upoznao Zueva o trenutnom angažovanju srpske policije u multinacionalnim policijskim operacijama, odnosno mirovnim misijima UN.

On je istakao snažnu posvećenost MUP-a i države Srbije naporima za očuvanje bezbjednosti u svijetu.