latinica  ћирилица
13/04/2018 |  21:51 ⇒ 22:01 | Autor: B92

ABA: Lesor i Feldin promašili pobjedu, Budućnost ima meč loptu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u dramatičnoj utakmici u "Morači" rezultatom 78:77 od Budućnosti koja vodi 2-1 u finalnoj seriji ABA lige.
C.Zvezda - Budućnost (Foto:Budućnost VOLI) -
C.Zvezda - Budućnost (Foto:Budućnost VOLI)

Crveno-bijeli su imali posljednji napad, ali je prvo DŽejms Feldin promašio trojku za pobjedu, a onda i Matijas Lesor nije uspio da "odbojkom" vrati loptu u obruč.

Ekipa Aleksandra DŽikića je tako povela sa 2-1 u finalu regionalnog takmičenja i prvu meč loptu imaće sutra od 21 čas na istom mjestu.

Ukoliko aktuelni srpski i regionalni šampion uspije da izjednači, serija se vraća u Beograd i "majstorica" će biti na programu u ponedjeljak.

Duel u "Morači" protekao je u izjednačenoj borbi, dvije ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali Zvezda nije uspjevala da prelomi na svoju stranu kada god je imala priliku. Takođe, na ruku joj nije išlo što su sudije dale četvrtu ličnu Alenu Omiću početkom posljednjeg perioda, baš kada je gostujući tim pobjegao na +7.

Duel u prestonici Crne Gore počeo je u egalu, a zahvaljujući Nemanji Gordiću Budućnost je imala blagu prednost na startu.

Zvezda je parirala nekoliko minuta, potom promašila četiri-pet vezanih napada, ali ni prednost domaćih nije dugo trajala.

Crveno-bijeli su napravili seriju 8:0 i preokrenuli, poslije čega je isto učinio i tim Aleksandra DŽikića. Početkom drugog perioda razigrali su se prije svih DŽejms Feldin i Alen Omić-Feldin je pogodio tri uzastopne trojke (14 poena u prvom poluvremenu), a kada nije mogao da završava napade, asistirao je Omiću.

Zahvaljujući veoma racionalnoj igri Lazića, Zvezda je lakše dolazila do poena od protivnika i učvrstila vođstvo, pa sa +5 otišla na odmor.

Ekspresno su se domaći vratili poslije pauze, da bi spomenuti Omić vezao nekoliko dobrih napada i vratio "momentum" na stranu gostiju. Imala je Zvezda +7 prije nego što je sudijska trojka svirala dva brza faula centru beogradskog tima i on je morao na klupu. Time je odsječena jedna od dvije napadačke opcije u napadu, pa je Budućnost još jednom preokrenula.

Ipak, preko Enisa i Feldina crveno-bijeli se vraćaju, ali na već opisan način ostaju bez vođstva u finalu ABA lige.

Nemanja Gordić je ponovo predvodio crnogorski klub sa 17 poena (5-6 za dva, 1-3 za tri), uz 5 asistencija, ali je od učinka važnije što je sa njim na Parketu Budućnost izgledala mnogo napadčki organizovanije. Pratio ga je Nikolić sa 12 poena, dok su po 10 dodali Gibson, Parović i Ivanović.

S druge strane, spomenuti Feldin je bio najefikasniji sa 19 poena (4-8 za tri) i 5 uspješnih dodavanja, Omić je zaustavljen na 18 poena (9-11 iz igre), a jedini dvocifreni je još bio Tejlor Ročesti sa 12 poena i 5 asistencija.