latinica  ћирилица
14/04/2018 |  10:42 ⇒ 10:44 | Autor: RTS

Vučić: Ovo je za nas bolno podsjećanje, ne treba da se miješamo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući napade SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji rekao da to za Srbe predstavlja bolno podsjećanje. "Mi smo mala zemlja, ne treba da se miješamo, rekao je Vučić za RTS.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

Tokom noći SAD, Velika Britanija i Francuska su sprovele vazdušne napade na ciljeve u Siriji. "Za sve nas koji smo stariji od 18, 19 godina ovo predstavlja bolno podsjećanje na period kroz koji smo prošli", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Politika vojne neutralnosti je jedina politika koju možemo da vodimo jer biti na strani jačeg, ne mora da znači da smo na strani morala i pravde", rekao je Vučić.

Predsjednik  Srbije je rekao da je politika koju je Srbija ustanovila o vojnoj neutralnosti takva da Srbija razumije svoje mjesto u svijetu.

"Mi smo brojčano mala zemlja, moramo sa svima da razgovaramo i da imamo partnerski i prijateljski odnos", rekao je Vučić.

Istakao je i da udari koji su sinoć sprovedeni pokazuju i da živimo u svijetu koji je prožet strahovitim sukobima.

Vučić kaže da se zbog vojnih i političkih interesa začas mogu stvoriti krizna žarišta.

"Interesi i razorna moć svih strana su užasno veliki. Naše je da izvučemo pouke i zemlju pozicioniramo na dobar način i da obezbijedimo sigurnost za naše građane", kaže predsjednik Srbije.

Predsednik Srbije dodaje da sve što se danas dešava pokazuje koliko je važno da razumijemo da mir i stabilnost nisu nešto što je zauvijek dato i da ih danas imate, sutra ne.