latinica  ћирилица
14/04/2018 |  13:20 ⇒ 13:33 | Autor: SRNA

Vučić i Selaković primili Arlova i djecu iz Kosovskog Pomoravlja

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković primio je danas predsjednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorada Arlova, zajedno sa srpskom djecom iz Kosovskog Pomoravlja - 42 najboljih učenika osnovnih škola u Vitini, Gnjilanu i Kosovskoj Kamenici.
Vučić sa djecom sa Kosova i Metohije - Foto: SRNA
Vučić sa djecom sa Kosova i MetohijeFoto: SRNA

Selaković je djeci pokazao zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vencu, a imali su priliku i da ih lično primi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Svaki susret sa našim ljudima sa Kosova i Metohije, a posebno sa našom decom je dirljiva stvar za svakoga od nas ko radi sa predsednikom Srbije, ali i za svakog normalnog čoveka u Srbiji", rekao je Selaković novinarima.

On je istakao da su djeca glavni razlog borbe za Kosovo i Metohiju, stabilnost i mir i napomenuo da je možda najteži zadatak kako ih motivisati i obezbijediti uslove da ostanu da žive na Kosovu i Metohiji, "postanu dobri učenici, studenti, radnici, građani i jednog dana dole stvaraju svoje porodice".

"Oduševilo me je što među ovom divnom decom ima mnogo onih koji su već sebi napravili ambiciju šta žele da budu u životu, postavili cilj i sigurnim korakom idu ka tom cilju. Kada bi svako naše dete tako razmišljalo, kada bi pred sebe postavljalo ciljeve i radilo u smeru ostvarenja onda bi sigurno Srbija bila bolja", zaključio je Selaković.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov izjavio je da će nekoliko djevojčica i dječaka sa Kosova i Metohije, koji su danas boravili u posjeti Predsjedništvu Srbije, biti gosti Republike Srpske u junu ove godine.

"Dolazi 863 djece sa čitavog Kosova i Metohije iz 50 srpskih škola, sa 18 autobusa u pratnji 72 nastavnika i biće smješteni kod svojih vršnjaka u 19 gradova Republike Srpske", rekao je Arlov.

Svečani doček djece biće u Andrićgradu, a kako je istakao Arlov, posjetiće sve što je vrijedno u Republici Srpskoj i biće primljeni u najvišim institucijama Srpske.

On je naveo da će ovo biti sedmi po redu takav projekat u okviru koga je Srpsku do sada posjetilo oko 3.500 srpske djece sa Kosova i Metohije.

"Hoćemo svima da pokažemo da stojimo uz srpski narod na Kosovu i Metohiji i izuzetno mi je drago što ovaj projekat Odbora prihvataju i podržavaju najviše institucije Republike Srpske i Kancelarija za Kosovo i Metohiju", rekao je Arlov, koji je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručio knjigu Nenada Kecmanovića "Istorija Republike Srpske".