latinica  ћирилица
15/04/2018 |  11:19 ⇒ 11:20 | Autor: SRNA

Čepurin uporedio napad na Siriju sa bombardovanjem SR Јugoslavije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin uporedio je vazdušni napad na Siriju sa bombardovanjem SR Јugoslavije 1999. godine, istakavši da su očigledne paralele između ove dvije agresije.
Aleksandar Čepurin - Foto: TANЈUG
Aleksandar ČepurinFoto: TANЈUG

"Počeli su od Јugoslavije. Uništili su Irak i Libiju. Sada bombarduju Siriju koja se nalazi u prednjoj liniji borbe protiv terorizma. Bombarduju članicu UN. Bombarduju bez sankcije Savjeta bezbjednosti UN. Kršeći Povelju UN. Јe li to normalno?", napisao je Čepurin na svom nalogu na "Tviteru".

On je istakao da su "paralele sa bombardovanjem Јugoslavije očigledne, uključujući fabrikovanje lažnih izgovora za agresiju" i pozvao na osudu napada.

"Treba osuditi agresore, jer sljedeći udar mogu izvesti na bilo koju zemlju. Kako je rekao Ernest Hemingvej, `ne pitaj, za kim zvono zvoni, ono zvoni za tobom`", naveo je Čepurin.

SAD, Francuska i Velika Britanija izvršile su u noći sa petka na subotu vazdušni napad na Siriju kao odmazdu za navodni napad hemijskim oružjem, 7. aprila u Dumi, za koji su optužili predsjednika Sirije Bašara al Asada.