latinica  ћирилица
16/04/2018 |  16:37 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Raspisan tender: Izbor izvođača za gradnju Zelenog mosta

Raspisan je tender za izbor firme koja će biti zadužena za izgradnju novog Zelenog mosta preko rijeke Vrbas, sa pristupnom saobraćajnicom u Ulici Gavrila Principa i rekonstrukcijom Ulice Branka Morače do spoja sa Kozarskom ulicom.
Idejno rješenje Zelenog mosta (Foto: www.banjaluka.rs.ba) -
Idejno rješenje Zelenog mosta (Foto: www.banjaluka.rs.ba)

Procijenjena vrijednost radova, koji će biti finansirani obveznicama, je oko 2,4 miliona KM. Prema tenderskoj dokumentaciji, izvođač radova će imati rok od pet mjeseci da završi ovaj posao.

– Јedan od uslova tendera jeste i taj da to bude kompanija koja ima iskustva u realizaciji ovakvih projekata i da može dokazati da je izgradila most u najmanjoj vrijednosti do dva miliona KM – kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Očekuju da bi, pod optimalnim uslovima, odnosno ukoliko ne bude žalbi i otezanja tenderskih procedura, radovi na mostu mogli započeti u junu, a da do kraja godine bude uspješno i realizovan jedan od ovogodišnjih prioriteta gradskih vlasti.

Novi most, koji će spojiti naselja Obilićevo i Kočićev vijenac, biće dužine 80 metara i širine 14 metara. Trebalo bi da zamijeni postojeću konstrukciju koja je, zbog dotrajalosti, prošle godine zatvorena za saobraćaj motornih vozila.

Imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

– Novi most je dio jednog velikog projekta izgradnje saobraćajnog prstena oko grada i sigurno je da će po izgradnji značajno doprinijeti saobraćajnom rasterećenju u gradu – zaključili su iz odjeljenja.