latinica  ћирилица
17/04/2018 |  11:10 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Kalabić: Izetbegović ekstremizmom pokušava sačuvati poziciju

Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Drago Kalabić ocijenio je danas da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović novim ekstremističkim izjavama o ratu pokušava da sačuva svoju poljuljanu poziciju, svjestan da će uskoro biti gubitnik na svim poljima.
Drago Kalabić - Foto: RTRS
Drago KalabićFoto: RTRS

Kalabić je rekao Srni da Izetbegović time pokazuje da je u bezizlaznoj situaciji, odnosno "davljenik koji se hvatanjem za zadnju slamku pokušava zadržati iznad vode".

"Nerealno je da promijeni svoje mišljenje, jer nastavlja sa istom pričom s kojom je na vlast među Bošnjacima došao njegov otac. Eksremizam je na Balkanu, nažalost, popularan, iako Izetbegović i sam zna da ono što govori nije istina i da od toga nema ništa", rekao je Kalabić.

On je istakao da će vrlo brzo, ili nakon opštih izbora, Izetbegovićeve izjave prestati da se komentarišu i da aktuelni lider SDA neće biti važan nikome.

"Ne znam kako će se riješiti raskol u SDA, ali sigurno je da poslije izbora Izetbegović neće biti značajan faktor. Biće marginalizovan i otići će kao gubitnik na svim poljima", rekao je Kalabić.

Kalabić je odbacio i Izetbegovićevu izjavu da su zločini pripadnika takozvane Armije BiH "sporadični incidenti", navodeći da o tim zločinima govore i brojna i dokumentovana svjedočanstva, presude i obilježena stratišta i groblja Srba, o čemu je upoznat cijeli svijet.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović juče je u Ahmićima zaprijetio ratom i rekao da su zločini koje su počinili pripadnici takozvane Armije BiH "sporadični incidenti".

"Napravićemo mi i pokretnu haubicu i već je radimo, transporter pokretni, pušku smo napravili i napravićemo onu dobru taktičku 12.7, višecijevne bacače svih mogućih kalibara i svu moguću municiju za to i dronove. Pa ćemo biti kao onaj mali čovjek koji nije krupan, ali je ljut i dobro naoružan i nek svako dobro razmisli da li će ga iz čista mira dirati", rekao je Izetbegović.

Izetbegović je tom prilikom naglasio da "Bošnjaci više nikad ne smiju da budu slabi", prenio je portal "Dnevnik".