latinica  ћирилица
17/04/2018 |  11:38 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Teslić: Stanari imaju problem sa noćnom bukom

Stanari koji žive u ulicama Stevana Sinđelića i Svetog Save u Tesliću, godinama imaju problem sa bukom u kasnim noćnim satima. To se, kažu, najčešće dešava u danima vikenda. Iako su problem nekoliko puta prijavili opštinskoj inspekciji, ništa se, kažu, nije promijenilo.

Stanari teslićkih ulica Svetog Save i Stevana Sinđelića godinama, tvrde, čekaju rješenje problema sa bukom i radnim vremenom nekoliko ugostiteljskih objekata, ali i nepropisnim parkiranjem njihovih gostiju.

Da su zaprimili veliki broj prijava zbog ovih problema, priznaju i u opštinskom Odjeljenju za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom. Reaguju, tvrde, shodno zakonskim propisima.

"Svakodnevno smo na terenu s tim da u dane vikenda, tačnije sa subote na nedjelju je pojačana kontrola do ranih jutarnjih sati. Ako se radno vrijeme ne poštuje onda se ugostiteljski objekti zatvaraju", ističe Goran Јović, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom u Opštinskoj upravi Teslić.

Tako ne misle stanari. Nisu primjetili, kažu, da se išta promijenilo unazad nekoliko godina.

Zbog svega toga, stanari su ogorčeni. S obzirom da se godinama problem ne rješava, mnogi od njih razmišaju o tome da prodaju porodične stanove i presele se na drugu adresu.