latinica  ћирилица
28/04/2018 |  09:59 ⇒ 08/05/2018 | 11:29 | Autor: RTRS

Filmovi RTRS ovjenčani nagradama na festivalu Zlatna buklija! (FOTO)

Žiri Međunarodnog filmskog festivala Zlatna buklija koji se po 13 put održava u Velikoj Plani odabrao je i nagradio autore najboljih dokumentarnih filmova u regionu.
Filmski festival Zlatna Buklija - Foto: RTRS
Filmski festival Zlatna BuklijaFoto: RTRS

U izuzetno jakoj konkureniciji, Dokumentarna redakcija Radi-televizije Rrepublike Srpske ove godine odnijela je tri nagrade.

Denis Bojić

Gran Pri festivala za najbolju režiju pripao je autoru Denisu Bojiću za dugometražni dokumentarni film "Lica Lafore", koji tematizuje sudbinu banjalucke porodice Gajić i njihovu borbu za pronalazak lijeka za jednu od najtežih dječijih bolesti na svijetu.

Nagrađen film Zorana Pejičića

Specijalna nagrada otišla je u ruke autora Zorana Pejčića za kratkometražni film "Korida", dok je ukupna produkcija Radio-televizije Republike Srpske dobila nagradu festivala za kontinuirano praćenje prošlih i savremenih događaja u Republici Srpskoj.

Tako je i Prva nagrada "Zlatna buklija" dodijeljena redakciji Dokumentarnog programa naše kuće i to za filmove "Potkozarje pamti" Mire Lolić Močević, "Nijemi krik" Milana Petkovića, "Granata" Zorana Pejičića i "Nepoznata Srpska-Јezero" Branka Lazića.

Produkcija RTRS-a nagrade je osvojila u konkurenciji 317 filmova iz 12 zemalja i više od trideset televizijskih i producentskih kuća.