latinica  ћирилица
07/05/2018 |  15:21 | Autor: SRNA

BL- Izvršio samoubistvo u pritvoru

U prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode u Policijskoj upravi Banjaluka danas je pronađeno tijelo B.V. (39) iz Banjaluke, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.
PU Banjaluka - Foto: RTRS
PU BanjalukaFoto: RTRS

Tijelo je pronađeno u 6.20 časova, uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zajedno sa specijalistom sudske medicine Milanom Srdićem i pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Policija je prilikom hapšenja lica B.V. utvrdila da ima 2,19 promila alkohola u organizmu.

Tužilac je naložio obdukciju tijela, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

B.V. je uhapšen nakon prijave da je sugrađaninu Ј.B. (49) nanio povredu glave određenim predmetom.

Iz Policijske uprave Banjaluka u saopštenju navode da je B.V. samoubistvo vješanjem izvršio u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode u ovoj upravi.

Policijski službenici PU Banjaluka juče su postupili po zaprimljenoj prijavi da je tridesetdevetogodišnjak iz Banjaluke koji je od ranije poznat policiji, letvom nanio povrede glave četrdesetdevetogodišnjaku, zbog čega je uhapšen.

"Lice lišeno slobode je, u skladu sa normativnim aktima koji regulišu postupanje sa privedenim, dovedenim, zadržanim i licima lišenim slobode, zadržano, a prije toga je provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovređivanje, međutim i pored preduzetih preventivnih mjera lice je izvršilo samoubistvo koristeći posteljinu, koja je obavezni dio opreme prostorije u skladu sa normativnim aktima koji regulišu ovu oblast", navodi se u saopštenju.