latinica  ћирилица
09/05/2018 |  11:18 ⇒ 11:39 | Autor: RTRS

Fejsbuk stranica VRS: Pravda za Davida, ili Farsa oko Davida?

Misteriozna smrt jednog mladića u Banjaluci podigla je emocije, izazvala suze, natjerala mlade da danima protestvuju i traže istinu, pišu srceparajuća pisma, pjevaju buntovničke pjesme, štampaju naljepnice, i slično. Nehrišćanski seire nad jednom tragičnom sudbinom, napisano je danas na fejsbuk stranici Vojska Republike Srpske.
Banjaluka: Pravda za Davida - Foto: RTRS
Banjaluka: Pravda za DavidaFoto: RTRS

Napisani tekst prenosimo u cijelosti:

 A do tada kao da se ništa slično, ili mnogo gore nije dogodilo.

A jeste!

-Pohapsiše nam komandni kadar VRS, otjeraše u Hag, i osudiše na doživotno ropstvo, a da se u Banjaluci ne održa ni jedan jedini protest. Ne pade ni jedna suza za časnim oficirima VRS koji su srpski narod u BiH spasli od planiranog Јasenovca. Ne ču se glas "boraca za istinu i pravdu!"

- Izgaziše nam IFOR-ovi djecu, ubiše Drljaču i mnoge druge srpske lidere, pretukoše porodicu Starovlah... I ne bi protesta, ne bi nijednog pisma podrške, ne bi iskrene suze...

-Hiljade ojađenih srpskih majki još uvijek bezuspješno traga za svojim sinovima izginulim ili nestalim u otadžbinskom ratu, a da se ne održa ni jedan miting podrške tim usamljenim ženama. Ni "nezavisnim" medijima koji se kite "objektivnošću", takve nesrećnice nisu interesantne. Njihova tuga je, izgleda, samo njihova!

- To što u skupštini u Sarajevu sjede naredbodavci klanja preko 120 zarobljenih Srba (boraca VRS) u Vozući tokom 1995. godine, ne zavređuje pažnju, a kamo li protest u Banjaluci, da se vinovnici istjeraju iz institucija i privedu pravdi.

- Pobiše nam s leđa srpske junake, Mauzera, belog Vuka, vojvodu Vidakovića, poručnika Milankovića, i mnoge druge. Mladost ne diže pesnicu pobune i ne zatraži od vlasti da se rasvijetle ta ubistva. Da se istraži u kome svjetskom centru sjede naredbodavci!

- Prije mjesec dana neko ubi Vasilja Kneževića (35) sa Vlašića, najmlađeg borca Vojske Republike Srpske. Ne zaplaka srpska mladost za ovim ratnim i poslijeratnim div-junakom, i niko se ne sjeti da bi trebalo potražiti pravdu! Nije bilo udarne vijesti u medijima o tome.

-Uhpasiše i oslobodiše ratnog koljača Nasera Orića. Oni što sada protestvuju po Banjaluci tada rekoše "pusti to, to je prošlost, gledaj od čega živiš".

-Uhapsiše i pustiše da se brani sa slobode ratni zločinac general Atif Dudaković. I Srbi ne održaše protest ispred Boske. Malo, izgleda, Srba pobio i srpskih sela popalio?

I onda nestade David.

Napokon, proradi kod Srba savjest, čak pokazaše da hrabro umiju ispružiti stisnutu pesnicu, usijaše se društvene mreže, stiže podrška sa svih strana svijeta, uglavnom od dokazanih srpskih neprijatelja i srbomrzaca sa izričitom porukom "da se pravda i istina moraju istjerati na čistac" !

Nesrećni David iz večeri u veče postade udarna vijest u medijima koje finansiraju one snage iz inostranstva koje aktivno rade na ukidanju Republike Srpske!