latinica  ћирилица
10/05/2018 |  14:49 | Autor: SRNA

Uhapšeno lice zbog zloupotrebe droge i krivotvorenja novca

Policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su na graničnom prelazu Orašje pedesetjednogodišnjeg holandskog državljanina jer ga potražuje Interpol Hag zbog krivičnih djela zloupotreba droge i krivotvorenje novca.
Granična policija BiH - Foto: RTRS
Granična policija BiHFoto: RTRS

Holandski državljanin čiji su inicijali Ј.V.D.B. uhapšen je juče prilikom pokušaja izlaska iz BiH i predat je službenicima sudske policije Suda BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na Aerodromu Sarajevo, na letu iz Stokholma, juče je uhapšen tridesettrogodišnji državljanin BiH, jer je pasoškom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

U saopštenju se dodaje da su dan ranije, pripadnici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Beograda uhapsili dvadesetdevetogodišnjeg državljanina BiH, jer ga potražuje Opštinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela teška krađa.

Uhapšeni su predati službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Policijski službenici Јedinice Granične policije Bijeljina su kontrolom "audija" njemačke registracije, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Rača 7. maja, utvrdili da je vozač čiji su inicijali K.A. /34/ predočio falsifikovanu vozačku dozvolu Srbije.

Protiv državljanina BiH K.A. Okružnom tužilaštvu u Bijeljini biće predat izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, koja je privremeno oduzeta.

Pripadnici Јedinice Granične policije Velika Kladuša dostaviće Tužilaštvu BiH protiv državljanina BiH čiji su inicijali D.S. /49/ izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba, jer je operativnim radom utvrđeno da je pokušao nezakonito da prebaci šest državljana Sirije iz BiH u Hrvatsku.