latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:03 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Slovenački "Kolektor" uskoro u Prijedoru - nova zapošljavanja

Uskoro nova zapošljavanja u Prijedoru. Slovenački "Kolektor", koji se bavi proizvodnjom dijelova za automobile i kućanske aparate, u prvoj fazi zaposiliće oko 50, a plan za naredni period je da se u Prijedoru otvori više od 400 radnih mjesta, najavljeno je na promociji ovog preduzeća. Pripreme za izgradnju proizvodnog pogona već su u toku.

Otvaranju Kolektorovog proizvodnog pogona raduju se i Prijedorčani. Nova radna mjesta, smatraju, najbolji su način za zadržavanje mladih na ovim prostorima.

Proizvodna hala slovenačkog Kolektora, oko 2.800 kvadratnih metara površine, biće smještena u krugu prijedorske industrijske zone "Celpak". U toku je priprema projektne dokumentacije za njenu izgradnju.

U krugu "Celpaka" gradi se i moderna saobraćajnica koja će olakšati pristup pogonu.

Kolektor, koji se bavi proizvodnjom dijelova za automobile i kućanske aparate, u prvoj fazi zaposliće 50 radnika, a plan je da u krajnjoj fazi bude zaposleno više od 400 Prijedorčana. Inicijalni razgovori sa nekima od zainteresovanih radnika već su obavljeni.

"Potreban kadar su prije svega dječaci i djevojčice koje završe mašinsku školu. A pored toga i inžinjeri elektrotehnike, mašinski inžinjeri, tehnolozi, tako da, biće vrlo raznoliko", ističe Predrag Zorić, direktor firme direktor "Kolektor-CCL".

Dolazak jedne ovakve, internacionalne kompanije, od velikog je značaja za regiju, prije svega jer će omogućiti nova zapošljavanja, a potom, jer će i dodatno poboljšati poziciju Prijedora na mapi gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem, ističu u gradskoj upravi.

"Oni iskazuju volju da prezentuju grad Prijedor svojim poslovnim partnerima koji sarađuju s njima, tako da i oni razmisle da dođu sa svojim poslovima u naš grad", kaže Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

U grupaciji Kolektor, širom svijeta zaposleno je oko 4.500 radnika, a ova kompanija svoje proizvodne pogone već je otvorila u Laktašima i Srpcu, u kojima radi ukupno 480 radnika.