latinica  ћирилица
13/05/2018 |  19:24 | Autor: RTS

Rekordi Sitija i Salaha, oproštaj Vengera i Kerika

Odigrano je i posljednje 38. kolo engleske Premijer lige u kom je viđeno pregršt pogodaka, oboreno dosta rekorda, a nekoliko igrača i trenera su posljednji put bili dio jedne od najjačih liga svjetskog fudbala.
Mohamed Salah - Foto: ilustracija
Mohamed SalahFoto: ilustracija

Novi šampion je ekipa Mančester sitija, koja je pobjedom nad Sautemptonom došla do rekordnog stotog boda u Premijer ligi.

Siti je do rekorda došao golom Hesusa u sudijskoj nadoknadi meča.

Gdje su rekordi tu je ove godine i fudbaler Liveprula Mo Salah koji je postao najbolji strijelac u istoriji takmičenja u jednoj sezoni sa 32 postignuta gola, čime je pretekao Širera, Suareza i Ronalda koji su imali po gol manje u svojim kampanjama.

Liverpul je sa ubjedljivih 4:0 savladao Brajton na Enfildu, čime su "crveni" izborili igranje u Ligi šampiona i naredne sezone, osvojivši četvrto mjesto na tabeli.

Drugoplasirani Mančester junajted je sa minimalnih 1:0 savladao Votford, golom Rašforda.

Meč je obeležio posljednji nastup Majkla Kerika u dresu "crvenih đavola". 

Arsen Venger posljednji put je predvodio Arsenal u pobedi "tobdžija" nad Hadersfildom na gostovanju od 1:0, jedini strelac bio je Obamejang.

Arsenal je sezonu završio na šestoj poziciji sa 63 osvojena boda.

Njihov gradski rival, ekipa Čelsija poražena je od Njukasla sa 3:0, nakon čega je završila sezonu na petom mjestu sa 70. bodova. Čelsi je vjerovatno posljednji put predvodio italijanski stručnjak Antonio Konte.

Prava goleada viđena je na Vembliju, gde je Totenhem savladao Lester sa 5:4. Strijelci za domaću ekipu u dva navrata bili su Kejn i Lamela, dok je jedan gol bio Fuhsa u sopstvenu mrežu. 

Strijelci za Lester bili su Vardi dva puta i po jednom Marez i Ihenaćo.

Totenhem sezonu završava na trećoj poziciji sa 77 bodova, dok je Lester deveti sa 47.