latinica  ћирилица
14/05/2018 |  15:52 ⇒ 16:12 | Autor: RTRS

Policija provjerava navode prijave o mejlovima neprimjerenog sadržaja

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka provjeravaju navode prijave u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti zaprimljene od generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

"Obzirom da se provjeravaju navodi prijave i preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja da ne bi ugrozili dalji tok istrage", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija navode iz prijave provjerava u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pod nadzorom Okružnog javnog tužilašta Banjaluka.

Odsjek za informacione tehnologije i tehničku podršku Narodne skupštine Srpske danas je obavijestio generalnog sekretara da su Klubovi poslanika NDP-a i SNSD-a primili tri mejla neprikladnog sadržaja.

"Mejlovi neprikladnog sadržaja primljeni su u petak, 11. maja, u periodu od 19.20 do 21.00 čas. Klub poslanika SNSD-a primio je dva, a Klub poslanika NDP-a jedan mejl", navedeno je u saopštenju.

Sva tri mejla navodno su upućena sa adresa poslanika u parlamentu BiH.

"Nakon što Narodna skupština Republike Srpske dobije detaljnije informacije o ovim dopisima od istražnih organa, one će biti predstavljene javnosti", saopšteno je iz parlamenta Srpske.

U Klubu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini ranije je Srni potvrđeno da su na zvaničnu mejl dobili dva pisma uvredljivog i vulgarnog sadržaja na račun ove stranke i predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

U Klubu poslanika su naveli da je jedno pismo upućeno sa adrese aleksandra.pandurevic@parlament.ba, a drugo sa mejl adrese mario.karamatic@parlament.ba.

NDP je prethodno saopštio da je na zvaničnu mejl adresu Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini upućeno prijeteće pismo sa adrese stasa.kosarac@parlament.ba.