latinica  ћирилица
14/05/2018 |  15:52 ⇒ 15:58 | Autor: SRNA

Vulin o saradnji sa Evropskom odbrambenom agencijom

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Evropska odbrambena agencija važan partner sa kojim Srbija sarađuje u oblasti vojne medicine, razminiranja neeksplodiranih ubojnih sredstava i, za Vojsku Srbije veoma važne, helikopterske obuke.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin je danas u Briselu razgovarao sa izvršnim direktorom Evropske odbrambene agencije Horhe Domekom o budućoj saradnji i političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu.

"Za nas je veoma važna i pomoć Evropske odbrambene agencije kada je riječ o uključivanju na evropsko tržište, posebno municije koju naša odbrambena industrija proizvodi", rekao je Vulin.

On je pozitivno ocijenio saradnju Srbije i Evropske odbrambene agencije u prethodnom periodu, poručivši da je Srbija čvrsto opredijeljena za njeno dalje unapređenje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Nastavićemo svoju saradnju i vjerujem da ćemo je unaprijediti na obostranu korist jer Srbija ima šta da nauči, ali i da pokaže evropskim partnerima", rekao je Vulin.

Ovo je prva posjeta ministra odbrane Srbije sjedištu Evropske odbrambene agencije od uspostavljanja saradnje potpisivanjem Administrativnog ugovora 2013. godine.