latinica  ћирилица
15/05/2018 |  10:19 ⇒ 10:33 | Autor: Blic

Dosudio najsmješniji penal u istoriji srpskog fudbala, pa uhapšen! (VIDEO)

MUP Republike Srbije je saopštio da je fudbalski sudija Srđan Obradović uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

"On se sumnjiči da je na fudbalskoj utkamici u Subotici, između Spartaka i Radničkog iz Niša, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji tim u odnosu na protivnika", navodi se u saopštenju MUP-a.

Njemu je određeno dvodnevno zadržavanje iza rešetaka, a nakon toga će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Obradović je tokom vikenda dosudio jedan od najčudnijih penala koje je publika u Srbiji mogla da vidi, a nedugo nakon toga predsjednik FSS-a Slaviša Kokeza najavio je da će zatražiti da ovaj arbitar bude skinut sa sudijskih lista. Uslijedilo je privođenje sudije, a onda i odluka o 48-časovnom zadržavanju.

Fudbaleri Spartaka su u derbiju za izlazak na evro-scenu savladali Randički sa 2:0, ali ovaj meč šestog kola plej-ofa Superlige Srbije ostaće upamćen po sudijskim greškama, podsjećaju srpski mediji.

Naime, sudija iz Јagodine Srđan Obradović donio je nekoliko krajnje diskutabilnih odluka - u drugom poluvremenu je u razmaku od svega minut pokazao dva žuta kartona najboljem strijelcu Radničkog Milanu Pavkovu, koji je u čudu krenuo ka svlačionici.

Nakon toga je dosudio dva penala za Spartak, od kojih je drugi vjerovatno najkomičinije pokazan udarac sa bijele tačke u srpskom fudbalu. Obradović je vidio igranje rukom defanzivca Radničkog, iako ga je lopta pogodila u nogu. Nisu mu ništa vrijedili protesti, pošto arbitar nije promijenio odluku.