latinica  ћирилица
15/05/2018 |  12:50 ⇒ 12:53 | Autor: TANЈUG

Uhapšena petorica zbog krijumčarenja migranata

Nakon višemesečne međunarodne istage na području Beograda uhapšeno je pet članova organizovane kriminale grupe zbog krijumčarenja migranata.
Granična policija Srbije (foto:ssp.org.rs) -
Granična policija Srbije (foto:ssp.org.rs)

Akcija je izvedena u saradnji sa policijama Rumunije i Njemačke, a uhapšeni se terete da su od sredine februara do kraja marta ove godine omogućili nedozvoljeni tranzit 79 migranata.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a izveli su je pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala - Stalne udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja ljudi.

Ta organizovana kriminalna grupa je migrante prevozila od Beograda do mjesta DŽervin, u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom, kako bi ih dalje ilegalno prebacila ka zemljama EU.

Uhapšeno je pet državljana Srbije: Predrag Manojlović, Srđan Stojković, Saša Radosavljević, Predrag Stojković i Saša Јoksović. Oni su protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti, dijelili u zavisnosti od zadataka i ostvarenoj pojedinačnoj radnji.

Tokom pretresa od njih su oduzeta četiri putnička vozila  i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi. O ovom slučaju je naređena istraga, za četiri lica je određen pritvor, dok je Јoksoviću zabranjeno napuštanje boravišta.