latinica  ћирилица
15/05/2018 |  15:30 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

Foča: Obilježen Međunarodni dan porodice

"Porodica je mjesto gdje počinje život i gdje se ljubav nikad ne završava", moto je ovogodišnje centralne manifestacije održane u Foči povodom Međunarodnog dana porodice. Od Trebinja do Novog Grada na likovnom konkursu "Moja porodica" najmlađi su crtali svoje najdraže. Najboljima su pripale novčane nagrade od 1.000, 700 i 500 maraka.

Fočanka Tanja Kulić majka je petoro djece. Nije lako, za podizanje djece potrebno je mnogo snage i razumijevanja. Ponosna na svoju djecu, kaže da se trud isplati.

"Kada vidite rezultate, kada ta djeca zaista pokažu da je sve to vrijedilo i da su svi momenti provedeni sa djecom neprocjenjivi, onda nije problem biti majka petoro i više djece", kaže Kulićeva.

Svoju porodicu crtala je šestogodišnja Katarina Vulić iz Nevesinja, koja je i prvonagrađena među više od 700 radova pristiglih na konkurs. Njen otac Željko kaže da život u šestočlanoj porodici donosi neizmjernu radost.

Na svečanoj priredbi mališani iz fočanskog dječijeg vrtića i osnovne muzičke škole uigranim pokretima, prefinjenim notama i pjesmom poslali su poruku o ljepoti odrastanja u zdravim porodicama. O značaju očuvanja porodičnih vrijednosti – staraju se i u Ministarstvu porodice.

"Nikada nije mnogo ponoviti i kazati koliko je bitno da roditelji paze na svoju djecu i djeca kada odrastu, da paze na njih. To su neke tradicionalne vrijednosti naše porodice koje treba da sačuvamo", ističe ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske darivalo je sve učesnike manifestacije. Dječica i vaspitači u vrtiću "Čika Јova Zmaj" dobili su majice i nastavni materijal.

Pokloni su uručeni i Ginekološko-akušerskom odjeljenju Univerzitetske bolnice Foča.