latinica  ћирилица
15/05/2018 |  18:24 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Arlov uručio stipendije djeci sa Kosova i Metohije

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiju iz Banjaluke Milorad Arlov uručio je danas još četiri stipendije djeci sa Kosova i Metohije.
Arlov uručio stipendije (Foto: TV Most) -
Arlov uručio stipendije (Foto: TV Most)

Za šestoro mališana i njihove porodice, stipendija koju dobijaju je od velikog značaja. Kako kažu sada mogu da priušte dosta toga što ranije nisu mogli.

"Meni puno znači, dijete mi je u prvom razredu Osnovne škole 'Desanka Maksimović' u Kosovskoj Kamenici. Dijete mi je bolesno, živimo na selu od poljoprivrede", rekao je jedan od roditelja.

Stipendije su od humanih ljudi i velikoh prijatelja iz Republike Srpske, koji već treću godinu pomažu djecu sa Kosova i Metohije.

"Svako dijete dobija 100 evra mjesečno, vjerujem da je to velika pomoć porodicama i moralna i materijalna, da pomognu svojoj djecu u ovako teškom životu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. I dalje ćemo pomagati stipendijam,a a ovim putem pozivam još donatora i sa Kosova i Metohije i Republike Srpske i Srbije, da na ovaj način pomognu direktno porodicama", rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

U Udruženju roditelja dece sa posebnim potrebama "Podrži me" sa Vladom Republike Srpske produžila je ugovor o korišćenju prostorija na još tri godine. Od svog osnivanja ovo Udruženje pomaže i pruža podršku roditeljima koji imaju bolesnu djecu.

Izvor: TV Most