latinica  ћирилица
16/05/2018 |  08:55 ⇒ 09:09 | Autor: RTS

Boston ne staje, "kralj" i Klivlend u teškoj situaciji(VIDEO)

Boston dva, Klivlend nula! To je trenutni rezultat u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige, nakon što je domaćin iz Masačusetsa slavio i noćas sa 107:94!
Klivlend - Boston (foto: AP / Tony Dejak) -
Klivlend - Boston (foto: AP / Tony Dejak)

Fantastične partije Seltiksa u plej-ofu se nastavljaju. Ekipa koju sa klupe predvodi odlični trener Bred Stivens, a koja igra bez svoje dvije najveće zvijezde (Irving i Hejvord) nanijaela je i drugi poraz Klivlendu u finalu Istoka.

Prvo poluvrijeme je pripalo Klivlendu, koji je predvođen nevjerovatnim DŽejmsom kontrolisao situaciju na parketu. Međutim, početkom drugog dijela Seltiksi počinju da "tope" tu prednost, krajem treće dionice dolaze do vođstva, koje do kraja nisu ispustili već čuvali i kako se meč bližio kraju uvećavali, za konačnih "plus 13" – 107:94.

Šestorica igrača u pobjedničkom timu bila je dvocifrena - Braun najefikasniji sa 23, Rozir ponovo dobar sa 18, iskusni Horford je dodao 15, energični Moris 12, dok su sjajni ruki Tejtum i beskompromisni defanzivac Smart ubacili po 11 poena.

U poraženim Kavsima, koji su sada u vrlo nezavidnom položaju, spektakularnu tripl-dabl partiju prikazao je Lebron DŽejms, postigavši 42 poena uz 12 asistencija i 10 skokova.

Podršku je imao od Kevina Lava sa 22 poena i 15 skokova, dok je još jedino Korver bio dvocifren sa 11.

Serija se sada seli u Ohajo, gdje će Kavsi biti domaćini u naredna dva susreta.