latinica  ћирилица
16/05/2018 |  18:23 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Fondacija "Solidarnost" - pomoć boračkim kategorijama

U opštini Gradiška već deset godina pri opštinskoj boračkoj organizaciji djeluje i Fondacija "Solidarnost". Sredstva koja se prikupljaju namijenjena su za pomoć boračkim kategorijama.

Sredstva iz Fondacije "Solidarnost," već je koristio ratni vojni invalid Stevo Bijelić. I ove godine namjerava da uputi zahtjev kako bi riješio jedan od problema.

"Pošto sam ja izrazio problem, jer imam kvar na motornim kolicima koja su mi neophodna da funkcionišem i da mogu otići do grada, apoteke, na utakmicu i kafu, naišao sam na njihovo razumjevanje", rekao je Bijelić.

Fondacija se finasira dijelom iz sredstava od boračkog dodatka i donacijama pojedinaca. Opštinska uprava pored redovnih izdvajanja za boračku populaciju od 438.000 maraka, podržava i rad fondacije.

"52 hiljade maraka sredstava prikupimo mi boračkim izdvajanjima i opštinskim i sva ta sredstva se udružuju u program koji godinama ima svoj oblik", izjavio je predsjednik UO Fondacije "Solidarnost" Gradiška Milovan Gagić.

"Opština izdvaja 20.000 maraka što je za 67 odsto više nego 2016. godine. U svakom slučaju to su solidna sredstva, ali su zahtjevi za daleko višim sredstvima", naglasio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić,

Osim jednokratnih pomoći fondacija finasira odlazak na banjsku rehabilitaciju, nabavku ogrevnog drveta, udžbenika i stambeno zbrinjavanje boraca.