latinica  ћирилица
17/05/2018 |  11:21 | Autor: SRNA

Malešević: Maturanti da prate potrebe tržišta rada

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je danas svim učenicima završnih razreda srednjih škola uspješan završetak školovanja i istakao da će izbor zanimanja odrediti kvalitet njihovih života u budućnosti, ali i ekonomski i kulturni razvoj Republike Srpske.
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević - Foto: SRNA
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane MaleševićFoto: SRNA

"Vjerujem da će vam stečeno obrazovanje otvoriti put do posla, a onima koji planiraju nastavak školovanja savjetujem da prate potrebe tržišta rada i biraju studijske programe po čijem završetku će brzo naći posao i ostvariti lične planove, ali i dati doprinos razvoju našeg društva", navodi se u čestitki.

Malešević je poželio da maturanti dostojanstveno proslave maturske večeri, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Završetkom srednje škole zatvarate važno poglavlje u životu, u kome ste stekli potrebna znanja u izabranom zanimanju, ali i neprocjenjiva iskustva i dragocjene prijatelje. Čestitke upućujem i svim roditeljima, profesorima i rukovodiocima srednjih škola na uspješno izvedenoj još jednoj generaciji učenika", dodaje se u čestitki.

Nastava u drugom polugodištu biće završena najkasnije u petak, 22. juna, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije u petak, 8. juna.

U srednjim školama nastava će biti završena 14. juna, osim za učenike završnih razreda kojima se nastava završava 17. maja. Učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. juna, osim maturanata kojima se nastava završava 24. maja.