latinica  ћирилица
17/05/2018 |  14:07 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

MUP Srpske demantovao navode BN televizije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantovalo je navode iz priloga Radio-televizije BN da su akcije usmjerene na suzbijanje zloupotreba opojnih droga učestale u posljednje vrijeme, nakon pritiska javnosti i okupljanja građana i članova grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Reagovanje MUP-a Republike Srpske prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuje navode iz prilogu Radio-televizije BN, od dana 16.5.2018. godine, da su akcije usmjerene na suzbijanje zloupotreba opojnih droga učestale u posljednje vrijeme, nakon pritiska javnosti i okupljanja građana i članova grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, od formiranja, zajedno sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a Republike Srpske, planski i kontinuirano sprovode mjere i radnje preventivnog i represivnog karaktera, u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga.

Izveden je veliki broj planskih akcija kao što su: akcije kodnog naziva "Sava", "Golf", "Petrićevac", "Piramida", "Romeo", "Avatar", "Kafe", "Kamel", "Ekspert", "Nasljednik" i "Arsenal" koje su rezultovale hapšenjem i procesuiranjem većeg broja lica i zapljenom veće količine različitih vrsta opojnih droga. Takođe, bilo je više pojedinačnih zaplijena opojne droge, u odvojenim akcijama, i to: oko kilogram heroina, oko kilogram kokaina, oko 20 kilograma marihuane, oko 15 kilograma marihuane, oko sedam kilograma marihuane, itd.

O svim navedenim aktivnostima javnost je svaki put informisana saopštenjem ili putem konferencija za novinare.

Izvedene akcije kodnog naziva "Nasljednik" i "Arsenal", koje su vođene uz saglasnost nadležnih tužilaštava, a po naredbama nadležnih sudova, započele su prije tragične smrti Davida Dragičevića.

Podsjećamo da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet rasvijetlila sva krivična djela teškog ubistva koja su izvršena od formiranja Uprave, i to: ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, ubistvo Petra Bajčete u Bileći, pokušaj teškog ubistva Spase Šakote u Banjaluci, kao i krivično djelo Teško ubistvo Rade Dojčinović izvršeno 2015. godine u Banjaluci.