latinica  ћирилица
17/05/2018 |  21:20 ⇒ 21:26 | Autor: RTS

Đoković u četvrtfinalu Rima

Đoković – Ramos-Vinjolas 2:0 (6:1, 7:5). Novak Đoković je savladao Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu. Naredni rival je Јapanac Kei Nišikori.
Novak Đoković (foto: twitter.com/intebnlditalia) -
Novak Đoković (foto: twitter.com/intebnlditalia)

Novak je pokazao da mu je forma u usponu, ličio je na onog “starog". Izveo je nekoliko “nemogućih" poteza, pogađao uglove terena, a i servis ga je bolje služio. Lakše nego što se očekivao slomio je otpor Španca. Nešto veća borba viđena je u drugom setu, protivnik je uspio da vrati brejk, ipak, večeras raspoloženi Đoković ponovo oduzima servis protivniku, a potom stavlja tačku na ovaj meč.

Novak je fantastično ušao u meč, nakon osvojenog svog servisa oduzima servis protivniku i dolazi do ranog brejka. Nastavio je naš teniser u istom ritmu, kontrolisao je rezultat i u šestom gemu ponovo stigao do brejka.

Јedinu brejk šansu u setu Španac je imao u posljednjem gemu, ipak Novak nije dozvolio da se set produži i rješava ga u svoju korist sa 6:1.

Borba se rasplamsala u drugom setu. Novak je u trećem gemu propustio šansu za brejk. Španac je prijetio, ali je srpski teniser uspijevao da odbije napade protivnika. Novu brejk šansu Đoković je iskoristio u petom gemu kada je poveo sa 3:2. Potom je meč ušao u mirniju fazu gdje su oba tenisera bila sigurna na svoj servis.

Novak je imao priliku da sevisom riješi meč, međutim Španac je uspio da vrati brejk i produži meč, 5:5. Međutim, već u narednom gemu Đoković ponovo osvaja servis protivnika, a potom je bio siguran i na svoj servis - 7:5 u drugom setu.