latinica  ћирилица
24/05/2018 |  11:11 ⇒ 11:20 | Autor: SRNA

Ćosić: Povećan broj migranata u tranzitu

Na području Policijske uprave Bijeljina povećan je broj migranata koji ilegalno ulaze u zemlju. Od početka godine otkriveno je 26 migranata koji su ilegalno ušli u ovaj dio Srpske.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

U prva četiri mjeseca policija je otkrila 11 migranata, a 15 samo u maju .

"U odnosu na prošlu godinu u kojoj su otkrivena 33 migranta, to je, znatno povećanje", rekao je načelnik Policijske uprave Žarko Ćosić.

I u narednom periodu, zbog povoljnih vremenskih uslova očekuje se povećan broj migranata, kaže Ćosić, zbog čega očekuje pomoć međunarodne zajednice .

"Migranti za tranzitnu rutu sve više koriste naše područje koje graniči sa Srbijom i Hrvatskom. Uglavnom su otkriveni u kretanju lokalnim ili magistralnim putevima’’, dodao je načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić na konferenciji za novinare u Bijeljini. 

Registrovani su migranti iz Sirije, Irana, Iraka Pakistana, Avganistana, Kine i Maroka, koji su uglavnom bez ličnih dokumenata. Nakon otkrivanja policija ih predaje Graničnoj policiji i Službi za strance. 

Na ovom području nisu zabilježeni slučajevi da su migranti počinili krivično djelo ili narušavali javni red i mir. Ćosić je istakao dobru saradnju sa sa Graničnom policijom i Službom za strance.

S. Đurđević/RTRS