latinica  ћирилица
30/05/2018 |  19:57 ⇒ 20:05 | Autor: B92

Dimitrov "preživio" Donaldsona

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslije velike borbe pobijedio je Amerikanca DŽereda Donaldsona, pa je sada korak bliži duelu osmine finala sa Novakom Đokovićem.
Grigor Dimitrov - Foto: B92
Grigor DimitrovFoto: B92

Dimitrov je od Donaldsona bio bolji poslije čak četiri sata i 22 minuta igre – 3:2 (6:7 (2), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8).

Oba tenisera su na prvo kolo Rolan Garosa došli u jako lošoj formi, a gledaoci su imali jednu pravu malu dramu u petom setu, poslije koje je ipak slavio teniser koji je imao više snage.

U prvom setu bio je bolji Donaldson, koji je na 5:4 imao priliku da servisom završi meč. Spasao je u tom gemu tri brejk lopte, onda došao do set lopte, koju nije iskoristio, te je došlo do ri-brejka, pa je set je otišao u taj-brejk.

Amerikanac je ipak istrajao kao bolji u prvom dijelu igre, te sa ubjedljivih 7:2 preuzeo minimalnu prednost u setovima.

U drugom setu viđena je samo jedna brejk lopta, koju je Bugarin i iskoristio i to je bilo dovoljno da drugi dei igre pripadne njemu.

Treći i četvrti set su bili maltene identični kao drugi. U trećem je američki teniser iskoristio ukupno treću brejk loptu, a u četvrtom Dimitrov, kao i u drugom, prvu i jedinu, pa je ovaj, već u tom trenutku poprilično dug duel, otišao u peti, odlučujući set.

U petom setu mogli smo da vidimo prilično sigurne servis gemove, te se do 7:7 (na RG u petom setu nema taj-brejka) igrali bez ijedne jedine brejk lopte.

Zanimljivost se desila u trinaestom gemu seta pri 40:30, kada je Donaldson, koji je imao grčeve i izgledao izuzetno umorno, servirao "ispod ruke" i time iznenadio Dimitrova.

Poslije 7:7 dolazi do tri sukcesivna brejka, Amerikanac je igrao na sve ili ništa, pa je uspio nekako da se vrati u meč, ali Grigor nije uspio još jednom u karijeri da pobijedi sam sebe, pa je uspio da se izbori sa DŽeredom i da trijumfuje 10:8 u odlučujućem setu.

Naredni protivnik Bugarina biće Španac Fernando Verdasko, koji je rutinski sa 3:0 bio bolji od Argentinca Gvida Andreocija, a pobjednik iz tog duela biće protivnik Novaka Đokovića u eventualnoj osmini finala, ako srpski teniser savlada Roberta Bautistu Aguta.