latinica  ћирилица
06/06/2018 |  10:37 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Bogdanić razgovarao sa rukovodstvom Bolnice Istočno Sarajevo (FOTO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić razgovarao je danas sa rukovodstvom Bolnice Istočno Sarajevo i izvođačima radova na izgradnji novog objekta te zdravstvene ustanove, nakon čega je obišao gradilište novog objekta.

Goran Todorović, direktor ЈZU Bolnica Istočno Sarajevo naglasio je da ova bolnica prve pacijente očekuje početkom oktobra ove godine.

- Do tada očekujemo da budu završeni svi građevinski radovi i oprema montirana i ugrađena - rekao je Todorović.

On je istakao da ova zdravstvena ustanova ima solidan kadar, ali da je Ministarstvo zdravlja napravilo plan obuke i prijema novih ljekara, kao i plan njihove specijalizacije i subspecijalizacije.

Izgradnja  Bolnice Istočno Sarajevo (Foto: RTRS)

Ministar Bogdanić rekao je da Sarajevsko-romanijska regija zaslužuje, nakon decenija čekanja, jedan ovakav zdravstveni objekat.

- On ne smije biti samo lijep, već i sa dobrim kadrom i adekvatnom zdravstvenom uslugom. Mislim da to ovaj menadžment može ostvariti - rekao je Bogdanić.

Na novom objektu, čija će površina iznositi 10,5 hiljada metara kvadratnih, do sada je urađeno 65 odsto radova, a vrijednost cijelog projekta koji se radi po sistemu ključ u ruke, je 55 miliona maraka.