latinica  ћирилица
07/06/2018 |  07:42 ⇒ 15:14 | Autor: RTS

Ratnici nastavili pobjednički niz

Košarkaši Golden Stejta su sa 110:102 savladali Klivlend i u prvoj utakmici na gostujućem terenu i poveli sa 3:0 u finalnoj seriji NBA lige.
Golden Stejt - Foto: TANЈUG
Golden StejtFoto: TANЈUG

Iako je Lebron DŽejms postavio novi rekord sa desetim trostrukim učinkom u finalima, nije uspio da zaustavi pobjedničku seriju Ratnika koje je predvodio Kevin Djurent sa 43 postignuta poena.

Klivlend je sigurno ušao u duel i odmah poveo sa čak desetak koševa prednosti, pa je djelovalo da će rutinski zaustaviti tim aktuelnog prvaka u koji se vratio Andre Iguadala poslije oporavka od povrede.

Tim domaćina je očekivano predvodio raspoloženi Lebron DŽejms koji je utakmicu završio sa 33 poena, uz 11 asistencija i 10 skokova ostvarivši svoj deseti tripl-dabl učinak u NBA finalima čime je postavio novi istorijski rekord.

Na drugoj strani tim Ratnika je u nekoliko navrata uspijevao da gotovo izjednači rezultat najviše zahvaljujući sjajnoj igri Kevina Djuranta, ali su ipak u finišu prvog poluvremena gubili sa čak 13 poena razlike. Onda je na scenu opet stupio Kevin Djurant čijom se trojkom u posljednjoj sekundi poluvrijeme završilo sa 58:52 za Klivlend.

Drugo poluvrijeme Golden Stejt je počeo mnogo bolje i već su za tri minuta imali seriju od 13:3, pa su domaćini morali značajno da mijenjaju taktiku, ali više ne uspijevaju da dođu do ubjedljive prednosti. U nekoliko navrata oba tima se smjenjuju u minimalnom vođstvu sve do finiša utamice.

Na tri minuta do kraja je opet bilo pola koša prednosti da Golden Stejt, a u tom momentu se konačno probudio Stef Kari. Najprije je pogodio za dva, a zatim konačno i prvu trojku poslije devet promašaja.

Slijedio je napad u kom je Kevin Djurent pogodio trojku iz ogromne udaljenosti za 106:100 na 50 sekundi do kraja. Poslije toga Kavalirsima nije bilo povratka u meč.

Djurent je bio ubjedljivo najbolji igrač Voriorsa sa 43 poena, 13 skokova, a šut iz igre mu je bio 15/23. Stef Kari je ubacio 11 poena, a po 10 su imali Grin, Mekgi, Tompson i Bel. U Klivlendu je Lebron DŽejms imao 33 poena, uz 11 asistencija i 10 skokova, a Kevin Lav je dodao 20.

Naredni meč finalne serije je u noći između petka i subote u 3 časa iza ponoći.