latinica  ћирилица
07/06/2018 |  08:42 ⇒ 11:14 | Autor: RTRS

Uhapšeni u akciji "Kantri" sprovedeni u Tužilaštvo

Dva lica iz Banjaluke koja su uhapšena u policijskoj akciji kodnog naziva "Kantri", sprovedeni su u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Pogledajte snimak privođenja.

Podsjećamo, policijski službenici uhapsili su dva lica iz Banjaluke , s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata u kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 11.000 KM.

Lice čiji su inicijali G.B. /47/ iz Banjaluke osumnjičeno je da je tokom 2014. godine na području opštine Laktaši izvršilo tri teške krađe i tešku krađu u pokušaju na štetu samostalnih trgovinskih radnji i kioska, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšeno lice M.K. /53/ iz Laktaša osumnjičeno je da je izvršilo krivično djelo teška krađa tokom prošle godine u Banjaluci, kada je izvršilo provalu u porodičnu kuću odakle je kralo novac i zlatni nakit.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Goran Babić iz Banjaluke i Mirko Kukić iz Laktaša, zvani Zemunac.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenim biće preduzete po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Na osnovu naredbi nadležnih sudova izvršeni su pretresi na tri lokacije na području grada Banjaluka i opštine Laktaši, tokom kojih su pronađeni i izuzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Akcija "Kantri" započeta je u zajedničkim i planskim aktivnostima Policijske uprave Banjaluka i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske godine, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.