latinica  ћирилица
07/06/2018 |  13:37 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Vlada Srpske na današnjoj sjednici prihvatila inicijativu GO SP Banjaluka

Put za Šargovac će ipak biti urađen u ovoj godini.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

Rukovodstvo Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka obišlo je u proteklih mjesec dana sve mjesne zajednice na području grada i upoznalo se sa potrebama i prioritetima građana, od kojih najveći broj čine infrastrukturni problemi. Grad Banjaluka jeu međuvremenu riješio ili rješava veliki broj prioritetnih problema o kojima smo razgovarali sa našim sugrađanima.

Neki projekti su uspješno završeni, dosta radova je u toku a dio tih projekata je u fazi rješavanja potrebne dokumentacije.

Kroz razgovor sa građanima Banjaluke, kao gorući problem navedeni su oni gdje je pored dotrajale infrastrukture narušena i bezbjednost građana, što je slučaj sa saobraćajnicama prema Priječanima, Motikama, Šargovcu, Kuljanima, Krminama i Česmi, saopštio je GO Socijalističke partije Banjaluka.

Zajedno sa koalicionim partnerima u Skupštini grada, Socijalisti su podržali listu prioriteta i planiranu dinamiku radova koja predviđa rješavanje problema saobraćajnica za Motike, Česmu i Priječane, shodno raspoloživim sredstvima u budžetu grada.

Međutim, kroz razgovor sa mještanima Šargovca i poslije obilazaka lokacija sa građanima, Gradski odbor je predložio predsjedniku Socijalističke partije i ministru industrije rudarstva i energetike Petru Đokiću da se uputi inicijativa Vladi Republike Srpske za rješavanje problema saobraćajnice za Šargovac u ovoj godini.

Pomenuta saobraćajnica, osim dotrajalosti, predstavlja i bezbjednosni problem, pogotovo tokom školske godine, kada je ugrožena bezbjednost učenika Osnovne škole Đura Јakšić, na šta su nam brojni građani skrenuli pažnju tokom posjete.
S obzirom da je grad Banjaluka već uradio potrebnu dokumentaciju koja predviđa proširenje saobraćajnice, te gradnju trotoara, inicijativa je uz pomoć predsjednika Đokića upućena Vladi Srpske, a na današnjem zasijedanju je i prihvaćena. Tako će gradnja Šargovačkog puta u dužini od 1 kilometra ipak biti završena u ovoj godini i biće finansirana iz Programa javnih investicija iz budžeta Republike Srpske.

Gradski odbor Socijalističke partije dobio je kao i uvijek punu podršku predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića, a ovom prilikom zahvaljujemo Vladi Republike Srpske na razumijevanju i pomoći u ime građana Šargovca i Banjaluke. Nadamo se da će ovim biti riješen jedan od najvećih problema građana ovog dijela grada, navodi se u saopštenju GO SP Banjaluka.